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Dear Sirs/ Mesdames:

Re:

NI 62-104 Comment Letter

This letter represents my personal and without prejudice comments
(and not those of the firm or any client) in connection with your request for -

comments with regard to NI 62-104. I apologize for the lateness of this letter.
My comments (in no particular order) are: '

1.
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The “joint actors” deeming provision in proposed section 1.7(2) should
provide expressly for “Chinese wall” carve-outs, as a presumption
would provide for.

Proposed section 2.21(3) is inappropriate and will in my view
discourage bids. A bidder may have to make changes in light of
developments beyond its control, including, for example:

TORONTO

MONTREAL

OTTAWA

CALGARY

VANCOUVER

NEW YORK

LONDON

SYDNEY



5154374 v2

STIKEMAN ELLIOTT 2

. defensive or other actions of the target (e.g. special or increased
dividends) or third parties, and

. changes in laws or market conditions.

If there is a shortness of time concern, we recommend that a longer
period be required (e.g. 20 days, instead of 10). Also, we should
conform with U.S. tender offer requirements given the frequency of
cross-border bids.

As in the US., a much broader exemption should be provided from
“identical consideration/equal treatment” provisions in respect of
employment arrangements with officers, as well as employees. This is
not clear under proposed section 2.22(3)(c). Also, the limits in (c)(iv)
are inappropriate and inconsistent with the U.S.

The strict financing requirement in Canada under section 96 of the
OSA and proposed section 2.24 of the rule is both inconsistent with the
US. position and very expensive (e.g. commitment and “ticking” fees
payable very early in the process and for an extended period) for a
hostile bidder (as well as being difficult absent due diligence access). I
recommend that the nature of any proposed financing arrangements
be required to be disclosed, but, as with arrangements, that firmly
committed financing not be required. This is always a major issue in
cross-border transactions, and in my view inappropriately discourages
bid transactions. |

It is not clear that the “private agreement” exemption, which was a
carefully balanced provision that arose over many years, has proved
problematic in practice and therefore that there is any real cost-benefit
justification for these changes, which restrict the freedom of major
shareholders. In any event, s. 5.3(1)(e) is very hard to apply, as the
price agreed is presumably the value.

It is very difficult for a hostile bidder to determine beneficial
ownership levels, especially in the case of book-entry only securities.
Perhaps sections 5.3 and 5.13 should be based on knowledge, as a
solution.

Appendix E to NI 62-103 already has a value disclosure requirement in
para. 1(i) of Appendix E. New para. 1(e.1) seems duplicative. A
description of the take-over bid exemption being relied on and
supporting facts should not be required in the press release (as
opposed to the formal report). The forms of these press releases are
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already very technical. Iwould in fact suggest greater flexibility in the
press release contents, as opposed to the report.

The definition of “equity security” has always been hard to apply, as
most common shares have no “right” to participate in earnings,
residual or otherwise, unless the board so decides.

An issuer bid should not include an offer for non-convertible preferred
shares, just as it does not include an offer for non convertible debt
securities, and just as an insider bid excludes them as they are neither
voting nor equity securities. They are also not “affected securities”
under OSC Rule 61-501. '

The cross-reference to NI 21-101 in the definition of the term
“marketplace” is difficult, because of para. (d) thereof (which is always
difficult to understand and deal with!).

If an offeror is a trust, as under U.S. securities laws, the definition of
the term “offeror” should not include its trustee(s). They should have
no personal liability except akin to that of directors.

In section 2.2(3)(b), it is not clear how the 5% test applies to a class of
convertible securities. It should be clarified that the 5% test applies to
them (and the underlying securities) on an “as converted” basis,
especially in light of section 2.28. Also, section 2.2(3)(c) is anti-
competitive and should not prohibit purchases via an ATS or in other
countries. Sections 2.2(3)(e), (f) and (g) are new and undesirable, as
they have increasingly become difficult to work with in other contexts
and do not apply today. Also consider whether they are workable
under section 2.4(4).

Section 2.3(1) should not prohibit purchases under section 5.8 as it may
be necessary to deal with departing employees. It is the flip side of
section 2.5(3) re employees.

Section 2.21 should be expressly limited to Canadian securityholders.
Often non-Canadian holders must be offered different consideration.

Under sections 5.5(c) and 5.12(c), when is a published market “in
Canada” if it is a market that disseminates prices electronically? Is it to
be based on the location of the server or of the regulator of the market?

The TSX allows for 10% of the public float in a normal course issuer
bid. Should this also be provided for in section 5.9(i)(b) and (c)?
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In sections 6.2 and 6.3, via section 6.1, concert parties should also be
excluded.

To facilitate joint hearings, as are common in take-over bids, the
Commission in Ontario should also be able to grant exemptions.

It should be made clear that a bidder offering securities is not required
to incorporate any of the target's documents or include disclosure
relating to the target, as it is not fair to make an offeror and/or its
personnel liable for the target’s disclosure record. While financial
statements are provided for in item 19(2) of Form 62-104 F1, this
should be broadened. |

Item 15 of Form 62-104 F3 is always worrying, as it may compel
premature disclosure.

Should para. 2.9 of CP 62-104CP also refer to othe
CNQ)?

es (e.g. the

Simon A. Romano



