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Dear Sirs/Mesdames:

Re: Proposed amendments and changes to the early warning reporting regime in
Canada, including to Multilateral Instrument 62-104 Take-Over Bids and Issuer
Bids, National Instrument 62-103 Early Warning System and Related Take-Over
Bid and Insider Reporting Issues and National Policy 62-203 Take-Over Bids and
Issuer Bids published for comment on March 13, 2013

Addenda Capital Inc. is a privately owned investment management firm responsible for
investing more than $24 billion in assets for pension funds, insurance companies,
foundations, endowment funds and third party mutual funds of major financial
institutions. On behalf of our clients, we thank you for the opportunity to comment on the
proposed amendments and changes to the early warning reporting regime in Canada
(the “Amendments”).

General Comments
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We are supportive of the Canadian Securities Administrators’ efforts to provide greater
market transparency and investor confidence. Enhanced early warning reporting about
significant holdings of issuers’ securities will help market participants review and assess
the potential impact of changes in the ownership of, or control or direction over, a
reporting issuer's voting or equity securities.

Question 1. Do you agree with our proposal to maintain the requirement for further
reporting at 2% or should we require further reporting at 1%? Please explain why or why
not.

Yes, we agree with your proposal to maintain the requirement for further reporting at 2%
because there does not appear to be empirical evidence supporting the lowering of the
threshold.

Question 2. A person cannot acquire further securities for a period beginning at the date
of acquisition until one business day after the filing of the report. This trading moratorium
is not applicable to acquisitions that result in the person acquiring beneficial ownership
of, or control or direction over, 20% or more of the voting or equity securities on the
basis that the take-over bid provisions are applicable at the 20% level.

The proposed decrease to the early warning reporting threshold would result in the
moratorium applying at the 5% ownership threshold. We believe that the purpose of the
moratorium is still valid at the 5% level because the market should be alerted of the
acquisition before the acquiror is permitted to make additional purchases.

(a) Do you agree with our proposal to apply the moratorium provisions at the 5%
level or do you believe that the moratorium should not be applicable between the
5% and 10% ownership levels? Please explain your views.

(b) The moratorium provisions apply to acquisitions of "equity equivalent
derivatives". Do you agree with this approach? Please explain why or why not.
(c) Do you think that a moratorium is effective? Is the exception at the 20%
threshold justified? Please explain why or why not.

(a) Yes, we agree with your proposal to apply the moratorium provisions at the 5%
level as this may lead to greater market efficiency by giving market participants
some time to react to changes in significant holdings of issuers’ securities.

(b) Yes, the moratorium provisions should apply to acquisitions of “equity equivalent
derivatives”. If “equity equivalent derivatives” are to be included in the early
warning calculation than they should be included in the calculation for the
moratorium provisions too.

(c) Yes, a moratorium appears to be effective at promoting greater market efficiency
because it gives market participants some time to react to changes in significant
holdings of issuers’ securities.

Question 3. We currently recognize that accelerated reporting is necessary if securities
are acquired during a take-over bid by requiring a news release at the 5% threshold to
be filed before the opening of trading on the next business day.
With the Proposed Amendments to the early warning reporting threshold, we do not
propose to further accelerate early warning reporting during a take-over bid.

(a) Do you agree? Please explain why or why not.
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(b) If you disagree, how should we accelerate reporting of transactions during a
take-over bid? Should we decrease the threshold for reporting changes from 2%
to 1%? Or do you think that requiring early warning reporting at the 3% level is a
more appropriate manner to accelerate disclosure? Please explain your views.

(a) Yes, we agree that further acceleration of early warning reporting during a take-
over bid is not necessary as the 5% threshold should be sufficient and is
consistent with other proposed amendments.

Question 4. The Proposed Amendments would apply to all acquirors including Ells.
(a) Should the proposed early warning threshold of 5% apply to Ells reporting
under the AMR system provided in Part 4 of NI 62-103? Please explain why or
why not.

(b) Please describe any significant burden for these investors or potential
benefits for our capital markets if we require Ells to report at the 5% level.

(a) Yes, the proposed early warning threshold of 5% should apply to Ells reporting
under the AMR system provided in Part 4 of NI 62-103 in order to maintain
consistency with the other proposed amendments.

(b) Potential benefits for our capital markets if we require Ells to report at the 5%
level include greater transparency which could lead to more informed investors
and hence a more efficient market.

Question 5. Mutual funds that are reporting issuers are not Ells as defined in NI 62-103
and are therefore subject to the general early warning requirements in Ml 62-104. Are
there any significant benefits to our capital markets in requiring mutual funds to comply
with early warning requirements at the proposed threshold of 5% or does the burden of
reporting at 5% outweigh the potential benefits? Please explain why or why not.

There do not appear to be any significant benefits to our capital markets in requiring
mutual funds to comply with early warning requirements at the proposed threshold of 5%
as long as the Ell that manages the mutual fund is subject to the early warning
disclosure requirements and the calculation with regard to disclosure requirements
includes the total number of securities over which it exercises discretion to vote, acquire
or dispose such securities without the express consent of the beneficial owner.

Question 6. As explained above, we propose to amend the calculation of the threshold
for filing early warning reports so that an investor would need to include within the early
warning calculation certain equity derivative positions that are substantially equivalent in
economic terms to conventional equity holdings. These provisions would only capture
derivatives that substantially replicate the economic consequences of ownership and
would not capture partial-exposure instruments (e.g., options and collars that provide the
investor with only limited exposure to the reference securities). Do you agree with this
approach? If not, how should we deal with partial-exposure instruments?

No, we do not agree with the exclusion of partial-exposure instruments from the
calculation with regard to disclosure requirements because, as noted in the request for
comments, “sophisticated investors may be able to use derivatives to accumulate
substantial economic positions in public companies without public disclosure (this is
referred to as "hidden ownership")’. Hidden ownership would appear to be possible
through the use of partial-exposure instruments as well as those defined as “equity
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equivalent derivatives”. However, dealing with partial-exposure instruments may require
a complex reporting regime and the costs and benefits of such a regime should be
carefully considered.

Question 7. We propose changes to NP 62-203 in relation to the definition of equity
equivalent derivative to explain when we would consider a derivative to substantially
replicate the economic consequences of ownership of the reference securities. Do you
agree with the approach we propose?

No, please see our response to Question 6 above. In addition, “equity equivalent
derivative” should be defined in terms of its intent and economic outcome rather than by
referencing how a market participant taking “a short position on the derivative could
substantially hedge its obligations under the derivative”. Also, how would a derivative
that derives its value from the price of more than one underlying security be treated?

Question 8. Do you agree with the proposed disqualification from the AMR system for
an Ell who solicits or intends to solicit proxies from security holders on matters relating
to the election of directors of the reporting issuer or to a reorganization or similar
corporate action involving the securities of the reporting issuer? Are these the
appropriate circumstances to disqualify an EIl? Please explain, or if you disagree, please
suggest alternative circumstances.

Yes, we agree with the proposed disqualification from the AMR system for an Ell who
solicits or intends to solicit proxies from security holders on matters relating to the
election of directors of the reporting issuer or to a reorganization or similar corporate
action involving the securities of the reporting issuer. Yes, adding this circumstance to
the two circumstances currently listed in Section 4.2 is appropriate as this will help
address the policy intent of the regime.

Question 9. We propose to exempt from early warning requirements acquirors that are
lenders in securities lending arrangements and that meet certain conditions. Do you
agree with this proposal? Please explain why or why not.

No, we do not agree with your proposal to exempt “lenders from the early warning
reporting trigger for securities transferred or lent pursuant to ‘specified securities lending
arrangements™ because these lenders would appear to be able to accumulate a total
potential position in a security greater than 5% by buying the security and lending it while
still retaining the right to recall the securities before a meeting of securityholders.

Question 10. Do you agree with the proposed definition of "specified securities lending
arrangement"? If not, what changes would you suggest?

Yes, in general, we agree with the proposed definition of "specified securities lending
arrangement”. The only changes we would suggest would be to loosen the definition a
bit to preclude market participants from making small contractual changes to avoid
having their agreements deemed to be "specified securities lending arrangement”.

Question 11. We are not proposing at this time an exemption for persons that borrow
securities under securities lending arrangements as we believe securities borrowing may
give rise to empty voting situations for which disclosure should be prescribed under our
early warning disclosure regime. Do you agree with this view? If not, why not?
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Yes, we agree with the view that securities borrowing may give rise to empty voting
situations for which disclosure should be prescribed under the early warning disclosure
regime.

Question 12. Do the proposed changes to the early warning framework adequately
address transparency concerns over securities lending transactions? If not, what other
amendments should be made to address these concerns?

Yes, the proposed changes to the early warning framework adequately address
transparency concerns over securities lending transactions except as noted in our
response to questions 9 and 10.

Question 13. Do you agree with our proposal to apply the Proposed Amendments to all
reporting issuers including venture issuers? Please explain why or why not. Do you think
that only some and not all of the Proposed Amendments should apply to venture
issuers? If so, which ones and why?

Yes, we agree with your proposal to apply the Amendments to all reporting issuers
including venture issuers.

Question 14. Some parties to equity equivalent derivatives may have acquired such
derivatives for reasons other than acquiring the referenced securities at a future date.
For example, some parties to these derivatives may wish to maintain solely an economic
equivalency to the securities without acquiring the referenced securities for tax purposes
or other reasons. Would the proposed requirement lead to over-reporting of total return
swaps and other equity equivalent derivatives? Or would the possible over-reporting be
mitigated by the fact that it is likely that parties to equity equivalent derivatives would
qualify under the AMR regime?

It seems likely that the possible over-reporting would be mitigated by the fact that it is
likely that parties to equity equivalent derivatives would qualify under the AMR regime.

Question 15. If the proposed new requirement does lead to an over-reporting of these
derivatives, is this rectified by the requirement in the early warning report for acquirors to
explain the purpose of their acquisition and thereby clarify that they do not intend to
acquire the referenced securities upon termination of the swap?

It seems likely that if there is over-reporting of derivatives, it will be rectified by the
requirement in the early warning report for acquirors to explain the purpose of their
acquisition and thereby clarify that they do not intend to acquire the referenced securities
upon termination of the swap

In closing, thank you again for providing us with the opportunity to comment on the

proposed amendments. If you would like to discuss this comment letter, please do not
hesitate to contact me at +1 647-253-1029 or b.minns@addenda-capital.com.
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Yours sincerely,
G

Brian Minns
Sustainable investment Specialist
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